Het laatste nieuws

Fiscaal voordeel voor zzpérs met huurwoning!

Zzp'ers met een huurhuis betalen mogelijk te veel belasting. In sommige gevallen is de huur van de woning namelijk aftrekbaar van de winst.
Dit blijkt uit een nieuwe uitspraak van de Hoge Raad.

Belastingdienst waarschuwt voor phishingmails rond belastingaangifte

De belastingdienst waarschuwt woensdag voor e-mails waarin mensen worden gevraagd om een zogenaamde belastingachterstand te voldoen via iDeal.

Laat ons u helpen met de belastingaangifte!

Vanaf 1 maart moet het weer: de belastingaangifte. Heeft u in 2015 bijvoorbeeld een huis gekocht, van baan gewisseld of is uw gezinssamenstelling veranderd? Dan betekent dit een hoop voor uw belastingaangifte! Voorkom dat u teveel betaalt of te weinig terug krijgt, en laat JT Meerkerk Papendrecht uw belastingaangifte uit handen nemen!

Houd rekening met BTW - gevolgen bij verkoop plastic tasjes

Vanaf 1 januari 2016 is het niet meer toegestaan om gratis plastic tassen te verstrekken aan consumenten. Wanneer een klant toch een plastic tas wil, moet u een kleine vergoeding vragen. U mag deze prijs zelf bepalen. De richtprijs voor een plastic tas is  0,25. De vraag is vervolgend of over de levering van de tas BTW verschuldigd is en tegen welk BTW-tarief.

Houd rekening met nieuwe regels hypotheeklening bij uw eigen BV

Per 1 januari 2016 heeft de wetgever diverse wijzigingen in de inkomstenbelasting ingevoerd die er voor moeten zorgen dat de wet wordt vereenvoudigd.
Voor de eigen woning hebben de wijzigingen onder andere betrekking op de per 1 januari 2013 gewijzigde eigenwoningregeling en de hypotheekrenteaftrek.

Bent u ZZP'er? Houd dan rekening met nieuwe regels

Op 2 februari 2016 is de Eerste Kamer akkoord gegaan met het wetsvoorstel Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA). Met deze wet verdwijnt de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) per 1 mei 2016.

Hoe zet ik mijn auto op de zaak? En is dat voordelig?

Als u besluit een auto van de zaak te rijden, hoeft u niet per se een nieuw exemplaar te kopen. U kunt er ook voor kuezen om uw Eigen auto tot auto van de zaak te maken.

Nieuwe woning gekocht? Laat WOZ-waarde controleren!

Hebt u net een woning gekocht of gaat u binnenkort een woning kopen? Dan kunt u mogelijk besparen op uw aanslag onroerende zaakbelasting. Waar gaat het over?

 

 

 

Over JT Meerkerk

Wij zijn een klein team van financiële denkers en pragmatische doeners. Vanuit ons kantoor aan huis zijn wij erg flexibel, zijn we altijd bereikbaar, hebben we korte lijnen naar de klant en denken we altijd vanuit de oplossing.

Onze Fiscaal Adviseur is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op zowel financieel als juridisch gebied en door onze NOAB - lidmaatschap voldoen we aan alle kwaliteitseisen en kennen we de nieuwste wet- en regelgeving.